Wie zijn wij

Willem Geertman - zanger / gitarist  

25_2_18_4

Geboren op 23 juni 1949 in amsterdam. In 1954 zijn we verhuisd naar Slotermeer. Daar was het ook dat de eerste muzikale pogingen gezet werden en ontstond er in 1964 het Bandje “WE”.

Deze Band heeft een jaar of 6 bestaan en waar ik, door mijn eigenwijsheid, er in 1968 uitgestapt ben. Een jaartje later verkering met een Duits meisje en in 1969 op de trein gestapt in december getrouwd en bijna 6 jaar later met vrouw en kind neergestreken in Hoorn. Aangezien onze zoon als klein kind al riep dat hij muzikant wilde worden was er bij ons thuis altijd wel wat te doen op muzikaal gebied. Zo kwam het ook dat wij Harry Tool en zijn vrouw op de fiets bij het tunneltje aan de Vredenhofstraat tegenkwamen. Hein, de zoon van Harry, is eveneens drummer en had al eens met onze zoon Sascha muziek gemaakt en omdat ik mij wel eens heb laten ontvallen dat ik dat ook wel leuk zou vinden vroeg Harry of ik niet zin had e.e.a. te proberen met een andere vriend van Harry (Wim B) . Aanvankelijk met z’n drietjes en als hulp een tijdje met Sas op de bas. Doordat het bedrijf waar ik werkte failliet ging, kwam ik via het uitzendbureau bij het Hoogheemraadschap terecht en omdat ik daar ook nog wel eens door de gangen liep te zingen en Jan Bak daar ergens op een kantoortje de cijfers bij hield kwamen wij toch regelmatig in gesprek. Jan speelde toen nog de bas in een Countryband maar was toch op een gegeven ogenblik om en voegde zich bij de band die toen nog geen naam had. Wim B. had er na 12 en een half jaar geen zin meer in en heeft anno juni 2018 de band verlaten. Johan Kuiper kwam de gelederen versterken en dat frisse bloed heeft ons goed gedaan !! Ondertussen bestaat de Band “KEEP on ROCKING !!” bijna 14 jaar en zijn wij nog lang niet van plan de gitaren en drumstokjes aan de wilgen te hangen.


Jan Bak - Basist / zang

 

Ik ben Jan Bak, geboren in 1948, woonachtig in Heerhugowaard, gehuwd met Marja en we hebben gezamenlijk 7 kinderen en inmiddels 7 kleinkinderen (achtste op komst).  

Sinds 2004/2005 ben ik de basgitarist van Keep on Rocking. Mijn muzikale verleden begint ergens in de begin 60-er jaren. Vanaf mijn 15e heb ik in verschillende beginnende (regionale ) bandjes gespeeld. Het (bas)gitaarspelen heb ik mijzelf aangeleerd. Pas op mijn 30e heb ik een tijdje klassiek gitaarles gehad en op mijn 40e wat basgitaarlessen gevolgd (analyseren van akkoorden, improviseren enz.). Ik heb een brede muzikale interesse, wat mij bij het repertoire van K.O.R. Zeker ten goede komt.

Voor mijn intrede bij Keep on Rocking heb ik van de eind 90-er jaren tot 2003 in de Countryband Indian Summer gespeeld, overigens niet als bassist maar als slaggitarist. Daarvoor van begin 80-er jaren tot eind 90-er jaren bij Come Back, een regionale coverband.

Daarnaast heb ik nog medewerking verleend aan een aantal muziekprojecten (begeleiden van koren, cabaretgroep, gelegenheidsbands enz.).

Naast muziek heb ik nog als hobby's sporten (fitness en hardlopen, geven van looptrainingen) en gitaarbouw en -reparaties.

Voorlopig heb ik nog steeds zin in een lekker stukje muziek maken!


Harry Tool - Drummer

Harry
Harry

Mijn naam is Harry Tool en woon in Hoorn ik begonnen met drummen toen ik 11 jaar oud was op het drumstel van mijn oudste broer die in een bandje speelde, ik drumde elke zondag middag in de garage met plaatjes mee . Ik ging werken in de  slagerij en mijn hobby verdween naar de achtergrond. Op mijn 29e kwam ik in contact met Wim Krachten die solo gitaar speelde en we begonnen een bandje met de naam Vat 89 waar ik 5 jaar in gespeeld heb. 

Door mijn drukke werkzaamheden ben ik toen gestopt, maar het bleef toch kriebelen. In 2005 kwam ik Willem weer tegen en besloten toch weer samen muziek te gaan maken. Al snel kwam Wim Geertman erbij en Jan Bak, de band was weer compleet met de naam Keep on Rocking

We zijn inmiddels bijna 14 jaar verder en speel nog steeds met heel veel plezier. Wim Krachten heeft in 2017 afscheid genomen en het stokje aan Johan door gegeven.


Johan Kuiper - Solo gitaar / zang

Ik ben Johan Kuiper, geboren in 1952 en woonachtig in Heerhugowaard.

Mijn muzikale geschiedenis is bijna zo lang als ik oud ben. Het gitaar spelen van mijn vader geleerd op mijn 6e of 7e jaar ongeveer. Door een kameraad, die een bandje had meegenomen uit Amerika, geïnspireerd door Country Rock muziek.

Mijn eerste opwachting was met de band Applejack. Daarna kwam Frontline. De eerste grote doorbraak was met de Red Hot Dynamite Band en werden we 1e regionaal winnaar van Zuid Holland in de KRO workshop talenten jacht onder leiding van Ruud Hermans, Jan de Jong en Lex Tondeur. Het jaar daarop werden we landelijk winnaar en zijn we als winnaar een jaar lang met de KRO karavaan door het hele land gereisd waar we optraden in het avondprogramma van de KRO met grote artiesten uit de USA en Canada. 

Maar mijn ambities in de muziek namen alleen maar toe en werd ik gevraagd om in te vallen bij een band in het zuiden van het land, waar ik uiteindelijk bij ben gebleven en veel in het buitenland heb gespeeld en weer een nieuwe ervaring rijker was.

Door verandering van baan, even gestopt met spelen, maar al snel met oude bandleden, een nieuwe zeer succesvolle band op gestart onder de naam "Lazy Horse". Met deze formatie hebben we de cd "No Time To Be Lazy" gemaakt met een aantal nummers die ik zelf heb geschreven. Helaas na 7 jaar is de formatie uiteen gevallen. Via de muzikantenbank, waar ik net 1 dag op stond, werd ik gebeld door de manager van Bullet Proof om auditie te komen doen in Arnhem, ik kreeg na afloop te horen dat ik aangenomen was en met een paar weken de studio in moest voor opname van een cd en een groot optreden in de Brabanthallen. 

Nu ruim een jaar bij Keep on Rocking waar ik door Jan Bak ben geïntroduceerd en het bijzonder naar mijn zin heb. Dus voorlopig blijven we met veel plezier en toewijding, gezellig door rocken met de boys. 


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn